CUSTOM: BMW R NineT

Páčia sa mi staré pretekárske stroje a nemusia to zákonite byť len klasiky zo šesťdesiatych rokov. Aj takýto krásny youngtimer z osemdesiatych má svoje jedinečné čaro. Aj keď ono je to v podstate nové BMW R NineT prezlečené do farebných šiat z rokov osemdesiatych.

CUSTOM:  BMW R NineT

Superbike z osemdesiatych rokov

Svalnaté superbajky zo začiatku osemdesiatych rokov sú jednou z mojich srdcoviek. Legendárne preteky AMA Superbike patrili v osemdesiatych jednoznačne japonským producentom. Eddie Lawson na legendárnej Kawasaki KZ 1000 R, lietajúci Fred Merkel na Honde, toto boli skutočné legendy motocyklového športu, ktoré sa na ťažkých strojoch bez elektronických systémov pasovali so skutočnými motocyklami. BMW v tej dobe nepatrilo do cestného motocyklového športu, no táto replika súťažného stroja štýle osemdesiatych rokov jednoducho nemá chybu. Ako základ stavby použili chlapci z belgickej dielne Workhorse Speedshop aktuálny model BMW R NineT a postavili nádherný custom, ktorý kopíruje súťažné stroje spred tridsiatich rokov.

workhorsebmwrninetracer3.jpg

Workhorse Speedshop

Moderné retro stroje sú stále čoraz populárnejšie, o čom svedčí nielen počet nových stavieb, s ktorými sa denne stretávame, ale aj stále vznikajúce nové dielne a dielničky, ktoré sa živia ich tvorbou. Belgičan Brice Hennebert si otvoril svoj workshop v otcovom sklade a plní si svoje sny. Na žiadosť klienta, ktorý chcel pre svoju R NineT niečo športové, agresívne, no zároveň netradičné, zvolil spomínaný štýl AMA Superbike osemdesiatych rokov. Jednoznačne neopozerané R NineT, za ktorým sa budú všade otáčať hlavy.

Foto: Thierry Dricot

workhorsebmwrninetracer2.jpg
workhorsebmwrninetracer6.jpg
workhorsebmwrninetracer3.jpg
workhorsebmwrninetracer8.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

CUSTOM HONDA XL250  Z ROKU 1972

CUSTOM HONDA XL250 Z ROKU 1972

27.3.2024
Autor: redakcia
Video test BMW R1300 GS

Video test BMW R1300 GS

13.3.2024
Autor: mixxo
Customs of Slovakia 2024

Customs of Slovakia 2024

21.1.2024
Autor: mixxo
BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR

29.12.2023
Autor: Massimo

Komentáre