CUSTOM: ALASKAN

Ducati Scrambler sa medzi modernými custom motocyklami objavuje dosť často. Jednoduchý a relatívne dostupný základný motocykel priam láka na prestavbu. V tomto prípade ide o krásnu stavbu dobrodružného endura Alaskan.

CUSTOM:  ALASKAN

Ducati Scramler 800

Ducati Scramler je na trhu len od roku 2015, no za ten čas už sa z tohto štýlového retro motocykla stala novodobá legenda. Klasický vzduchom chladený dvojvalec pod nádržou a jednoduchý dizajn s nádychom retro tvarov, ktorý sa v súčasnosti predáva až v piatich rôznych štýlových prevedeniach: Icon, Classic, Full Throttle, Desert Sled a Café Racer.

alaskan-1.jpg

Základom tejto stavbičky je práve verzia Desert Sled, ktorá je už v sériovom stave prispôsobená offroad výletom – spevnený rám, dlhšia zadná kyvná vidlica a vyššie zdvihy pruženia. No Alex Earle z Los Angelskej dielne Earle Motors sa rozhodol, že dá svojej Ducati Scrambler Desert Sled ešte dobrodružnejší dizajn a predovšetkým dobrodružnejšiu výbavu.

alaskan-4.jpg

Alaskan

Stavba s názvom Alaskan neprišla k svojmu menu len tak náhodou, pretože ju hneď po dokončení Alex zobral na dva týždne na Aljašku a jazdil s ňou po drsných terénoch tejto nehostinnej krajiny. Základom je veľké offroadové 21 palcové predné koleso a predĺžená zadná vidlica pre viac stability v teréne.

alaskan-5.jpg

Menší sekundárny prevod dáva motocyklu viac sily a terénnej priechodnosti. Novú väčšiu nádrž doplňuje plastový kanister na zadnom bočnom nosiči, vďaka čomu má teraz Alaskan dvojnásobný dojazd z pôvodných 13,5 litra paliva na celkových takmer 30 litrov. Jednoduchý okrúhly Full LED svetlomet s karbónovým štítom dodáva celému motocyklu ten pravý dobrodružný image.

Foto: Ch. Thoms, S. Conti

Buďte s nami v kontakte

Komentáre