Čínska kópia Hondy Africa Twin

Kopírovanie dizajnových prvkov nie je v automobilovom ani motocyklovom svete žiadnou novinkou. No čínsky motocykel Hengjian Dahaidao 500 sa celkovo až príliš podobá na Hondu Africa Twin.

Čínska kópia Hondy Africa Twin

Ázijský výrobca Hegjian - alebo celým menom Chongqing Hengjian Motorcycle Manufacturing Co., Ltd. - patrí medzi menších výrobcov z Číny. No svojim novým modelom s rovnako komplikovaným menom Dahaidao 500 by mohli urobiť dieru do sveta. Teda vlastne už ju urobili, pretože sa internetom šíria fotografie tohto modelu, ktorý sa neskutočne podobá na Hondu Africa Twin a dokonca používa aj rovnaké farebné prevedenia, vlastne je to takmer dokonalá kópia tohto modelu.

hengjian-dahaidao-500-11.jpg

hengjian-dahaidao-500-2.jpg
hengjian-dahaidao-500-10.jpg
hengjian-dahaidao-500-1.jpg
hengjian-dahaidao-500-4.jpg

S objemom 500 ccm a dobrou cenou by sa určite uživila aj aj u nás v Európe, až je nám ľúto, že samotná Honda určite vie, no zámerne nechce postaviť krajšiu a lepšiu CB500X. Kým mini Afriku alebo novodobý Transalp už od Hondy očakávame posledné tri roky, Čína sa vynašla a postavila si svoju. S TFT prístrojovkou, terénnymi schopnosťami, malým motorom a vlastne všetkým, čo by zákazníci od CB500X očakávali. Cena by sa samozrejme vyšplhala vyššie, to už tu aj tak príliš veľa teoretizujeme.

hengjian-dahaidao-500-6.jpg

hengjian-dahaidao-500-8.jpg
hengjian-dahaidao-500-3.jpg
hengjian-dahaidao-500-9.jpg
hengjian-dahaidao-500-5.jpg


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre