Čínska konkurencia Yamahy MT-09

Čínska firma Zontes sa momentálne venuje hlavne maloobjemovým tristovkám a stodvadsaťpäťkám, no pripravuje vraj takúto trojvalcovú osemstovku, ktorá by bola konkurenciou pre Yamahu MT-09.

Čínska konkurencia Yamahy MT-09

Ázijská značka Zontes má vďaka firme MR43 zastúpenie aj v Čechách a na Slovensku. Modely Zontes oslovia nielen svojou cenou, ale aj moderným dizajnom a výkonným kvapalinou chladeným motorom. Okrem naháča ZT 310 R má Zontes vo svoje ponuke aj verziu ZT 310 V, ktorá je ladená v štýle moderného mestského cruisera. A dokonca aj malé turistické enduro ZT 310 T. Všetky tri sú vybavené podvozkom s obrátenou prednou vidlicou a zadnou hliníkovou kyvkou.

zontes-800-4.jpg
zontes-800-2.png
zontes-800-1.png
zontes-800-3.jpg

Teraz sa však objavili informácii o tom, že Zontes chce vstúpiť do segmentu dospelých motoriek. A to rovno s trojvalcovou osemstovkou, ktorá by mohla celkom dobre konkurovať rovnako trojvalcovej Yamahe MT-09. Medzi naháčmi strednej triedy je hromada radových dvojvalcov a štvorvalcov. No medzi trojvalcami len MV Agusta a Triumph, ktoré sú úprimne celkom drahé. A cenovo dostupnejšia Yamaha MT-09. No Zontes by mohol vďaka výrazne nižšej cene ešte viac oživiť tento zaujímavý segment.

zontes-800-1.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre