Časopis Svet motocyklov - jún 2018

V predaji je ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov. A čo v ňom nájdete? Testy, testy, testy, veď je hlavná sezóna :-)

Časopis Svet motocyklov - jún 2018

KALENDÁR PODUJATÍ - JÚN 2018

AKTUALITY

TEST: TRIUMPH TIGER 800 XCa

Malý Tiger je stále rovnako veľký ako jeho predchádzajúca generácia, no konečne dospel. Dozrel do skutočne vydareného cestovného endura so svojim osobným charakterom a výbornými jazdnými vlastnosťami.

KAMIÓN PLNÝ MOTOCYKLOV BMW

BMW Motorrad Slovensko už tradične počas sezóny pripravuje množstvo atraktívnych akcií. Tento rok k nim pribudla BMW Motorrad Roadshow. Kamión plný motocyklov BMW mal svoju prvú

zastávku na podujatí, ktoré pre svojich zákazníkov zorganizovala MD-Bavaria Žilina.

TEST: INDIAN SCOUT BOBBER

Novinka v ponuke najstaršej americkej motocyklovej značky Indian dokazuje, že výrobca zo štátu Iowa dokáže svojim zákazníkom ponúknuť aj ľahšie a ovládateľnejšie stroje ako veľké cruisery modelového radu Chief. Štýlový Bobber, postavený na základe modelu Scout, chce svojou modernou koncepciou a priaznivou cenou osloviť oveľa širšie spektrum zákazníkov.

TEST: HUSQVARNA VITPILEN 701

Štýlová ako máloktorý iný motocykel súčasnosti a zároveň neskutočne zábavná ako jej sestra

Husqvarna 701 Supermoto. Toto je dokonalý café racer budúcnosti, aj keď Husqvarna tomu odborne hovorí progresívny roadster.

DEFENZÍVNA JAZDA II. ČASŤ

Páčil sa ti úvod v minulom čísle a trasieš sa zvedavosťou dozvedieť sa, ako sa na motorke nerozflákať a užívať si jazdenie? Po prvých štyroch radách do života ti ukážeme ďalších štrnásť.

Nech sa páči, druhá časť je tu a teraz len pre teba.

TEST: DUCATI PANIGALE V4

Revolučná novinka bolonskej fabriky ukončila éru dvojvalcových superbikov Ducati. Panigale V4 s vidlicovým štvorvalcom inšpirovaným motorom Desmosedici GP otvára novú kapitolu, ktorá má Taliansku značku doviesť k ďalším titulom svetových šampiónov. Vďaka inžinierom Ducati si dnes

môže aj obyčajný motorkár vychutnať jazdu na sériovom motocykli, ktorý je tak blízko pretekárskym špeciálom MotoGP ako nikdy predtým.

MOTOKOČKY: BEATA

Dnes máme v rubrike Motokočky skutočne veľkú fanúšičku motocyklov. Beata miluje červenú farbu, miluje svoje Hondy a Valentina Rossiho.

TEST: CABERG DRIFT EVO

Karbónové prilby sa stávajú čoraz populárnejšie a zároveň aj čoraz dostupnejšie. Vyskúšali sme športovú karbónovú integrálnu prilbu od talianskej značky Caberg - novinku Drift Evo.

TEST: KTM 790 DUKE

Písal sa rok 1994, keď na svet prišiel prvý vojvoda. Odvtedy sa modelový rad Duke poriadne rozrástol. Dnes je v ponuke šesť objemových verzií počnúc jednovalcovou 125-kou až po V-Twin s úctyhodným objemom 1301 ccm. Najnovší prírastok rozvetvenej rodiny ide svojou vlastnou cestou. Športový naháč strednej triedy KTM 790 Duke je prvý motocykel rakúskeho výrobcu, ktorému v oceľovej hrudi bije radový dvojvalec.

CUSTOM: R NINE T

Stavbička v dnešnej rubrike custom je trošku z iného súdka. Na prvý pohľad sa tvári ako pretekár z minulosti, no pod modernými retro kapotami sa skrýva nové BMW R nineT. Každopádne veľmi podarený custom.

POŽIČAJ SI MOTO.SK

Požičanie motocykla už je dnes bežnou záležitosťou. Vyskúšali sme najväčšiu požičovňu

www.pozicajsimoto.sk s viac ako 20 motocyklami, kde tento rok okrem motocyklov Yamaha

pribudli aj stroje BMW Motorrad.

HONDA MONKEY

Na jesennej výstave Eicma popri slušnej porcii veľkých noviniek Honda prekvapila aj konceptom legendárneho modelu Monkey. Mnohí sa drobcovi potešili aj keď vôbec nebolo jasné, kedy a či vôbec sa dostane do sériovej výroby. No a dnes už je Monkey realitou, legenda pokračuje!

TEST: SUZUKI GSX250R

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že Suzuki uviedla na trh nový superšport strednej triedy. Aj keď kapotáž vo farbách pretekárskych špeciálov MotoGP nezaprie podobnosť s vlajkovou loďou značky, nová GSX250R je veľmi všestranná motorka, ktorá dokáže byť príjemnou spoločníčkou na každý deň.

STAŇTE SA AJ VY SPOKOJNÝMI ZÁKAZNÍKMI ATHENA

Poznáte značku Athena? Pokiaľ na motorke len jazdíte, tak pravdepodobne vám Athena veľa

nehovorí. Ak sa však vo svojom dvojkolesovom stroji občas aj trochu „vŕtate", údržbu a servis zvládate sami vo vlastnej garáži, tak sa situácia obracia.

PREHĽAD VINTAGE MODELOV MOTOCYKLOVÝCH BÚND

VINTAGE, RETRO, OLDSCHOOL... Takýmito a podobnými slovami je označovaný trend, ktorý

je čoraz populárnejší. Cieľom je jediné - vrátiť sa v čase o pár rokov, či desaťročí. Aspoň teda pocitovo. Stará dobrá klasika sa vracia a chytá druhý dych.

TEST: HONDA AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

Ako keby to bolo včera. Sedím za stolom, v ruke držím starý časopis Motofan a vystrihujem si. Teším sa, že pod pexisklom na stole, ktoré mi priniesol otec z roboty, budú ďalšie obrázky. K bielej CBR 1000F a modro-čiernej CBR 600 F dám do sekcie Honda ešte XRV 750. Jasné, Africa Twin

tam nesmie chýbať. Tie dve okrúhle svetlá, trikolóra a žlté ráfky - to je paráda! Presne také jazdia Dakar. Možno aj ja raz budem.

TEST: APRILIA SHIVER 900

Taliani v minulosti urobili so svojimi dvojvalcovými motocyklami dieru do sveta. No dvojvalce už dnes stavia každý druhý výrobca. Ako v konkurencii obstojí nová Aprilia Shiver 900?

SINNIS MOTORCYCLES

Značka Sinnis nie je vo svete žiadnou novinkou a už viac ako 10 rokov robia motocykle Sinnis

s heslom „Enjoy The Ride" radosť svojim anglickým zákazníkom.

JAZDENÝ HARLEY DAVIDSON SPORTSTER

Už viac ako 60 rokov je na scéne jeden z najobľúbenejších modelov Harley-Davidson v histórii značky – Sportster. Dnes v rubrike ojazdených motocyklov prehľad generačných zmien modelu XL 883 a XL 1200 Sportster.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST: CAN-AM MAVERICK TRAIL 1000 DPS

Maverick Trail je prvý model side-by-side (SSV) so šírkou 50 palcov, nielen v produkcii koncernu BRP, ale v celom segmente. Revolučná novinka kanadského výrobcu je ideálnou kombináciou úžasnej obratnosti v členitom teréne, tak typickej pre štvorkolky a vysokej miery ochrany,

ktorú posádke ponúkajú vozidlá SSV.

STELS GUEPARD 850 TROPHY PRO EPS

Geparda by ste hľadali najskôr v Afrike, no tento k nám prišiel z Ruska, čo by čakal málokto.

Veľa výrobcov štvorkoliek vzniklo v Číne, či Taiwane, ale že by mali byť nejakí aj bližšie k nám,

v Rusku? Značka Stels zaútočila nehlučne, no pomerne razantne. Vyskúšali sme si jej vrcholný

model v ponuke štvorkoliek, Guepard v najvyššej výbave a s najsilnejšou motorizáciou.

TEST: BETA RR 4T

Talianska Beta vo svojich endurách kedysi používala motory od KTM, ale už takmer desaťročie

si agregáty vyrába sama. Pred pár rokmi sa „svojou cestou" fabrika vydala ešte výraznejšie, keď opustila zaužívané kubatúry. Štvorica štvortaktných motorov má naozaj netradičné objemy...

Buďte s nami v kontakte

Komentáre