Časopis Svet motocyklov jún 2017

V predaji je ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov. A čo v ňom nájdete? Testy, testy, testy, veď je hlavná sezóna :-)

Časopis Svet motocyklov jún 2017

TEST: SUZUKI GSX-S750 ABS

Z deviatich noviniek, ktoré Suzuki pripravila pre sezónu 2017 sme si ako prvý mohli vyskúšať športový naháč s DNA legendárnej GSX-R 750. Testovacie jazdy na okruhu Hungaroring potvrdili, že nová Suzuki GSX-S750 je typickým predstaviteľom japonského streetfightera kombinujúceho agresívny výraz s priateľským správaním.

1617.jpg

RR DAYS BRNO 2017

V dňoch 10. a 11. mája sa na brnenskom autodrome uskutočnil už šiesty ročník medzinárodnej akcie RR Days, ktorú organizuje BMW Motorrad pre región strednej a juhovýchodnej Európy. Príjemným spestrením jázd na okruhu, ktorý je dobre známy z pretekov MotoGP, bolo oficiálne predstavenie exkluzívneho superbiku BMW HP4 RACE.

TEST: HUSQVARNA 701 SUPERMOTO

Načo mať frajerku? Zbytočne vyhodené peniaze! Lepšie si budem žiť sám, single. Voľný čas mám len pre seba. A samozrejme pre svoju motorku. Peniaze na kultúru radšej miniem na benzín. Vstávam, kedy sa mi len zachce a domov chodím, kedy sa mi len zachce. A predovšetkým jazdím, kedy sa mi len zachce. Sladký život single!

2223.jpg

REPORTÁŽ: TESTOVACIE DNI HONDA

Prvá z množstva zaujímavých akcií, ktoré tento rok pre svojich priaznivcov pripravila spoločnosť Honda Motor Europe Ltd. Slovensko sa konala v Slovenskom Pravne. Díleri, novinári, ale hlavne potenciálni zákazníci si počas troch dní mohli do sýtosti zajazdiť s nástupcom legendárneho modelu Africa Twin. Slovenskú premiéru spojenú s testovacími jazdami tu mala i novinka Honda X-ADV.

TEST: KTM 1290 SUPER ADVENTURE R

Keď sme od KTM dostali pozvanie na testovanie modelu 1290 Super Adventure R a v texte sa písalo „zoberte si výstroj na offroad, 80 percent trasy bude mimo ciest", bral som to s rezervou. Nemýlil som sa, text pozvánky bol celkom zavádzajúci... Nie 80, ale odhadom minimálne 90 percent trate viedlo nespevnenými cestami.

2829.jpg

CUSTOM MONSTER S2R

Niekedy mám problém vybrať spomedzi najnovších custom stavieb niečo zaujímavé, no dnes som mal úplne opačný problém. Moje srdce si za posledný mesiac najviac zo všetkého získali tieto dve krásavice. Prvou z nich je Monster S2R z talianske dielne Customcreations.

CUSTOM CR500 TRACKER

Druhý dnešný kúsok je z úplne iného sveta. Motorka, pri ktorej sa offroad nadšencom rozbúcha srdce o 500 dvojtaktných otáčok rýchlejšie - Honda CR500R. Medzi customovými stavbami výnimočný počin, no jednoznačne s dokonalým výsledným efektom.

TEST: TRIUMPH STREET TRIPLE 765 RS

Anglický chuligán, alebo v origináli Hooligan – to je jednoducho výtržník a vandal, ktorý robí bordel kdekoľvek sa objaví. Ja som tento týždeň strávil v spoločnosti nového chuligána z dielne anglickej značky Triumph. Bitky a násilie boli na každodennom poriadku.

KOČKY NA MOTORKÁCH - EJMI

Dnes k nám do rubriky „Kočky na motorkách" zavítala Ema. Medzi motorkármi ju netreba zvlášť predstavovať, v týchto kruhoch je dobre známa pod prezývkou Ejmi.

TEST: KAWASAKI NINJA 650 KRT

Nedajte sa pomýliť označením tohtoročnej novinky Kawasaki, ani fotografiami, na ktorých jazdím v pretekárskej kombinéze. Na prvý pohľad Ninja 650 svojim agresívnym dizajnom a efektným lakovaním pripomína vavrínmi ovenčené superbiky značky. Nástupca obľúbeného modelu ER-6f je však univerzálny motocykel s ktorým môžete pohodlne dochádzať za prácou a cestou domov si s ním užiť veľa zábavy.

4243.jpg

ŠKOLA JAZDY - TRÉNING OVLÁDANIA MOTORKY

Lákali vás vždy motorky, ale zodpovednosť a zdravý rozum vám nikdy nedovolili sadnúť na stroj a otočiť pravým zápästím? O tom, že jazda na dvoch kolesách nesie so sebou neporovnateľne väčšie riziká ako autom, sa nikto nebaví. Ale aj tak to máte v rukách hlavne vy.

SYM JOYRIDE S 125I

Čo tak minilekcia angličtiny? Slovo „enjoy" (indžoj) znamená „užite si", „potešte sa"... Joyride síce v preklade neznamená nič konkrétne, ale možno by sme si to mohli preložiť ako „užite si jazdu".

REPORTÁŽ: SUZUKI NA HUNGARORINGU

Japonský výrobca milo prekvapil svojich priaznivcov, keď po chudobnejších rokoch pre túto sezónu pripravil deväť nových modelov. Dva z nich sme si mohli vyskúšať počas testovacích jázd na okruhu Hungaroring. Hlavnou hviezdou programu bol od základu úplne nový superbike GSX-R1000. O svojich kvalitách nás presvedčil aj športový naháč GSX-S750, ktorého redakčný test prinášame už v tomto čísle.

TEST: HONDA CB 1100RS

Celkom poctivo módne novinky nesledujem – aktuálnym ideálom krásy sa vraj zase stali ošúchané okruhové mašiny z dôb, keď dnešní hipsteri ešte neboli na svete? Asi hej, lebo pred nami stojí hondové eso eReSo s motívom rýchlych pruhov na nádrži a tvári sa pretekársky. No veď uvidíme.

5657.jpg

16. MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA - 17.-20. AUGUST 2017

K letu neodmysliteľne patria aj rôzne hudobné a iné festivaly, či motozrazy. Už bezmála dve desaťročia je pevnou súčasťou letného kalendára podujatí aj Motozraz Sveta motocyklov na Zemplínskej šírave. Pravidelne na východ republiky zamieria kedysi stovky, dnes už tisíce motorkárov.

EXKLUZÍVNY TEST: MOTO GUZZI MGX-21 FLYING FORTRESS

Projekt futuristického baggra s názvom MGX-21 Flying Fortress, ktorý bol postavený okolo najvýkonnejšieho V-Twinu z produkcie Moto Guzzi, sme mohli obdivovať už pred dvomi rokmi na výstave EICMA v Miláne. Teraz sme si mohli vyskúšať jeho finálnu verziu. Musím uznať, že nás milo prekvapil nielen svojim originálnym dizajnom s krásne prepracovanými detailmi, ale hlavne jazdnými vlastnosťami, keď napriek vyššej hmotnosti s prehľadom zvláda i veľmi svižnú jazdu.

6263.jpg

JAZDENÁ HONDA CRF 250 / 450

Štvortaktná Honda CRF je na trhu už 15 rokov. Prvá CRF450 prišla na svet už v roku 2002 a menšia CRF250 o 2 roky neskôr. Prinášame prehľad všetkých generačných zmien offroad modelov Honda CRF.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

SVITKO & SLOVNAFT RALLY TEAM

Žlto-čierne farby opäť dominujú na bojiskách slovenského šampionátu v countrycrosse a endure. Tí pozornejší určite postrehli, že okrem suverénneho Števa Svitka obliekajú dresy Slovaft Rally Teamu aj ďalší jazdci...

SLOVENSKÁ PLOCHÁ DRÁHA

Do povedomia slovenských motoristických fanúšikov sa stále viac a viac dostáva po dlhom období aj plochá dráha. Vďaka výkonom Martina Vaculíka, ktoré by ešte pred pár rokmi hocikto mohol prirovnať ríši snov a agilnému Speedway Clubu Žarnovica sa slovenská plochá dráha zdvíha ako bájny fénix z popola.

TEST: KTM EXC TPI 2018

Zatiaľ čo veľa iných výrobcov dvojtaktné motory zmietlo zo stola a zavrhlo, v KTM tejto technológii stále veria a nechcú sa jej vzdať. Neprekonateľnou prekážkou nebola ani prísnejšia euronorma, aj keď kvôli nej muselo prísť k celkom slušnej inovácii.

ŠTART NOVEJ ÉRY

Sezóna Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose už tradične odštartovala podujatím v Myjave - ako inak, presne 1. mája. V ten pondelok však symbolicky odštartovala aj nová éra motokrosu, šampionátu sa ujal promotér ESX Media a priniesol niekoľko noviniek.

TEST: ACCESS MOTOR MAX 650I LT EP S

Pracovná štvorkolka MAX 650 od Access Motor nie je žiadnym nováčikom, no modelový rad sa priebežne inovuje a k najnovším prírastkom patrí predĺžená verzia LT vo faceliftovanej podobe.

1617.jpg
2223.jpg
2829.jpg
3435.jpg
4041.jpg
5657.jpg
6869.jpg
7475.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre