Časopis Svet motocyklov 7/2020

Čas neskutočne beží a my tu už máme ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov a čo si v ňom môžete prečítať?

Časopis Svet motocyklov 7/2020

TEST TRIUMPH SCRAMBLER 1200 XC

V dobrom aj zlom, na asfalte aj v prachu, v slnečnom aj upršanom počasí, v meste aj na vidieku – toto je jednoznačne najlepší scrambler pod slnkom – Triumph Scrambler. Asfaltovými aj poľnými cestami som popreťahoval nižší a lacnejší z dvojice anglických Scramblerov - model XC.

1415.jpg

BMW MOTORRAD ROADSHOW

Testovacie jazdy na nových motocykloch sa tešia veľkej obľube a pravidelne pritiahnu množstvo záujemcov o kúpu motorky. Spoločnosť BMW Motorrad Slovensko v spolupráci so svojimi dílermi už po štvrtýkrát v rade uskutočnila akciu BMW Motorrad Roadshow, ktorá zožala veľký úspech.

TEST HUSQVARNA VITPILEN & SVARTPILEN 401

Jedna z nich je viac dizajnová ako praktická. Tá druhá aj dizajnová, aj praktická. Vitpilen a Svartpilen sú dvojičky, ktoré sa vám vzhľadovo buď páčia, alebo nepáčia. Ale po prvom zvezení musí každý uznať, že sú to výborne postavené zábavné moderné retro stroje. A po modernizácii v roku 2020 aj dospelejšie, zrelšie motorky.

2021.jpg

PREDSTAVENIE TRILOBITE AIRTECH

Vonku horúce leto, takže treba trošku urobiť zmenu v šatníku a vymeniť pri cestovaní teplú motobundu za nejakú ľahkúletnú alternatívu. Ak sa vám páči moderný retro štýl, Trilobite má pre vás krásnu ľahkú letnú športovo-turistickú bundu AirTech a nohavice z rovnakej kolekcie.

PREDSTAVENIE CAN-AM MAVERICK

Značka Can-Am začala s predstavovaním noviniek modelového radu 2021 a jedným z veľkých lákadiel je nepochybne aj Maverick X rs Turbo RR s prívlastkom Smart Shox. Radikálne side by side s preplňovaným motorom tu už bolo dávnejšie, teraz však prichádza v celkom novej forme.

TEST SUZUKI V-STROM 1050 XT

Litrový V-Strom sa celosvetovo teší veľkej obľube, hlavne medzi dobrodružnými cestovateľmi. Aby si upevnil svoje postavenie na trhu, vstupuje do novej sezóny s množstvom vylepšení. Okrem nového dizajnu nápadne pripomínajúceho legendárny model DR-Big, ponúka viac komfortu na dlhých trasách, pričom verzia XT má už v základe mimoriadne bohatú výbavu.

TEST KTM 890 DUKE R

KTM poriadne nabrúsila svoj model 790 Duke. Omnoho viac koní a podstatne lepší podvozok – nová KTM 890 Duke R je jedným z najostrejších naháčov strednej triedy v roku 2020. Túto motorku raz vyskúšate a nebudete ju chcieť vrátiť späť!

3233.jpg

PREDSTAVENIE YAMAHA TÉNÉRÉ 700 RALLY EDITION

Len pár dní po tom, ako sme sa v redakcii premávali na Ténéré 700, predstavila Yamaha túto krásnu špeciálnu edíciu Ténéréčky – Rally Edition. Ako dokonalú poctu úspechom, ktoré jazdci Yamahy dosiahli na úplne prvých ročníkoch legendárnej Rallye Paris-Dakar.

3637.jpg

TEST YAMAHA TÉNÉRÉ 700

Aké je najlepšie cestovné enduro do ténérú? Jednoznačne Yamaha Ténéré 700. Minimálne v kategórii do 10.000 eur je určite Yamaha najlepšou voľbou pre tých, čo chcú jazdiť nielen cestu, ale užívať si poctivé prachové radovánky aj v ténéré. Pardón v teréne.

MOTOTURISTIKA - ALPY

Janka na svojom Transalpe rada cestuje. Cestami aj necestami. Väčšinou so svojim priateľom Wiktorom na Ténéré 660. Poradí vám 6 krásnych alpských vrcholov, ktoré sa určite oplatí zdolať toto leto na motorke.

4243.jpg

TEST INDIAN CHALLENGER

Horúca novinka z produkcie najstaršieho amerického výrobcu motocyklov, Indian Challenger, prináša nový pohľad na motocykle v štýle bagger. Kombinácia nadštandardného výkonu, ovládateľnosti, ale aj najmodernejších elektronických systémov a prvotriedneho komfortu ponúka zážitok z jazdy na ktorý sme u krížnikov ciest spoza veľkej mláky neboli zvyknutí.

4647.jpg

CUSTOM - VÍŤAZ HARLEY-DAVIDSON KING OF THE KINGS

Tradičná customová súťaž dílerov Harley-Davidson zažila v tomto roku svoj finálny ročník. Po osemnástich kolách sa víťazom historicky posledného Battle of the Kings stal custom z Mexika – Apex Predator, postavený na základe modelu Sportster XR1200.

5051.jpg

MOTOTURISTIKA: SLOVENSKÁ HITPARÁDA CIEST

V našom seriáli „Slovenská hitparáda ciest" nemôže chýbať Cesta slobody, ktorá vedie cez všetky obce pod úpätím Vysokých tatier. Aj keď z pohľadu jazdeckého vyžitia toho veľa neponúka, vďaka panoramatickým výhľadom je častým cieľom nielen našich, ale aj zahraničných motorkárov. Medzi turisticky atraktívne miesta patrí aj Pieninský národný park, odkiaľ je to len na skok do cieľa trasy v Starej Ľubovni.

PREDSTAVENIE KTM MX A ENDURO 2021

KTM nám ukázala novú generáciu offroad modelov pre rok 2021. Po minuloročných veľkých zmenách medzi endurami prišli teraz na rad hlavne motokrosové modely s veľmi zaujímavou novinkou – možnosťou nastavovania motora pomocou smartfón aplikácie.

TEST KAWASAKI Z650
Rodinka športovo ladených naháčov od Kawasaki je už slušne početná a s názvom Z môžete mať stroj s motorom od malej 125-ky až po brutálny kompresorom preplňovaný „litrový" štvorvalec s výkonom 200 koní. Teraz však extrémy nechajme bokom, pred nami stojí motorka z pomyselného stredu tohto modelového radu.

MOTODIEVČA - JANA NA FAT BOBE

Dnes sme s našim redakčným fotoaparátom navštívili Janu. Zrelú motorkárku, ktorá jazdí na poriadnej motorke: Harley-Davidson Fat Bob 1750. Jednoznačne najkrajší príbeh motorkárskej dievčiny, aký sme tu v časopise mali.

TEST ECOOTER

Ponuka jednostopých elektromobilov sa neustále rozrastá a najviac sa to pochopiteľne týka triedy skútrov. Práve na krátkych tratiach, prevažne v meste, vyniknú vlastnosti elektrického pohonu. K relatívne čerstvým prírastkom na našom trhu patrí značka Ecooter, ktorú vzala pod svoje krídla spoločnosť Journeyman.

6263.jpg

PREDSTAVENIE HUSQVARNA MX A ENDURO 2021

Husqvarna na začiatku leta predstavila svoj nový modelový rad motokrosových a enduro motocyklov pre rok 2021. Po revolučných zmenách v roku 2020 tentokrát dostali nové endurá predovšetkým upravenú grafiku a update pružiacich komponentov WP XPLOR a WP XACT. Motokrosové modely sa však tešia aj zo zaujímavejších zmien.

TEST: JAWA 350 OHC SCRAMBLER

Aj keď značka Jawa má roky najväčšej slávy dávno za sebou, príchod každého nového modelu vzbudí veľký rozruch hlavne medzi našimi skôr narodenými motorkármi. Minulý rok mal svoju premiéru už tretí model rodiny Jawa 350 OHC s označením Scrambler, ktorý je výsledkom spolupráce českého výrobcu s čínskou spoločnosťou Shineray.

PREDSTAVENIE BRP CENTER ŽILINA

Žilinské BRP CENTER spoločnosti Allmetal je autorizovaným predajcom produktov koncernu BRP už piaty rok. Spokojných zákazníkov si nachádza vo všetkých oblastiach, ktoré koncern BRP zastrešuje. Samozrejme, nejde len o samotné vozidlá, neoddeliteľnou súčasťou je aj ponuka doplnkov a príslušenstva a v neposlednom rade kvalitný servis.

6869.jpg

MX PROJEKT KOLENNÉ ORTÉZY & CHRÁNIČE LEATT

„Ty si ešte na motorke nemal zranené koleno? Tak neváhaj a okamžite si kúp kolenné ortézy, pretože po prvom zranení kolena si ich budeš chcieť kúpiť aj tak!" A tak som počúvol rady starších, skúsenejších jazdcov a vybral si kvalitné kolenné ortézy od špecialistu na offroad chrániče značky LEATT.

7071.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre