Časopis Svet motocyklov 6/2020

V predaji je ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov. A čo v ňom nájdete? Testy, testy, testy, veď je hlavná sezóna :-)

Časopis Svet motocyklov 6/2020

EDITORIAL

AKTUALITY

TEST HUSQVARNA 701 SUPERMOTO

Je kopec motoriek, na ktorých sa pri jazde smejem od ucha k uchu. No je jedna, na ktorej sa vždy škerím úplne dookola. Takýto 360 stupňový úsmev vám dokáže na ceste ponúknuť snáď len poriadny supermotard. Toto je najnovšia generácia kultovej Husqvarny 701 Supermoto.

1416.jpg

TEST: HONDA CMX500 REBEL

Honda pred tromi rokmi doplnila trojicu motocyklov postavených na základe dvojvalca s objemom 471 ccm vsadeného do oceľového rámu o jednoduchý nenáročný model Rebel. Cruiser, ktorý vyplnil malú medzeru v ponuke kategórie A2 prichádza tento rok s drobnými vylepšeniami, ktoré z neho robia ešte atraktívnejší motocykel pre mladú generáciu.

TEST: KAWASAKI Z H2

Výkon, výkon, výkon... ... a k tomu krútiak!!! Je zdrvujúci, brutálny a niekedy vyslovene fyzicky nepríjemný. Ale je to špica! Keď sa pokúsim o nemožné a začnem nad Z H2 rozmýšľať aj inak ako plynom, tak je to vlastne parádna motorka. Ale aj tak... ...ten výkon, to je brutalita!!!

2223.jpg

SCRAMBLER BOND EDITION

Triumph Scrambler 1200 si zahral v najnovšej bondovke No Time to Die, ktorej premiéra bola kvôli aktuálnej situácii preložená až na jeseň. Triumph to už však nevydržal a vypustil do sveta už teraz limitovanú verziu Scrambler 1200 Bond Edition.

EXKLUZÍVNY TEST: HARLEY-DAVIDSON SOFTAIL HERITAGE CLASSIC A SPORT GLIDE

V snahe prilákať k motorkám čo najviac nových zákazníkov aj tak konzervatívna značka ako je Harley-Davidson uvádza na trh jednu novinku za druhou. Pekným príkladom je modelový rad Softail, ktorý sa za pár rokov rozrástol až na jedenásť modelov. My sme si tentoraz zobrali na mušku dvojicu turisticky orientovaných motocyklov Heritage Classic a Sport Glide. V ich sedle človek ľahko zabudne na všetky starosti a každodenný stres.

2829.jpg

MOTOTV STUNT ACADEMY

Myšlienka našej kaskadérskej školy - Mototv Stunt Academy vznikla už dávno, no vzhľadom na naše neustále aktivity, množstvo celoslovenských vystúpení Mototvshow a popri tom ešte aj reprezentovanie Slovenskej republiky v stuntridingu, sme sa dostali k realizácii tohto projektu až tento netradičný rok.

RETRO, VINTAGE, OLDSCHOOL PRILBY

S čoraz väčšou popularitou retro štýlu sa na cestách stretávame aj s motorkami ladenými v duchu dôb dávno minulých. Veľká väčšina výrobcov si uvedomila potrebu prísť s modelmi v štýle café racer, scrambler, bobber, či jednoducho s naháčmi, chopprami, cruisermi, ale aj skútrikmi v klasickom štýle. No nemusia to byť len horúce novinky, stále väčšia je aj skupina tých, ktorí sedlajú ozajstné historické kúsky staré desiatky rokov. Pre dokonalý dojem je ideálne zladiť s tvarmi, farbami, či celkovo so štýlom motorky aj výstroj jazdca. Jednou z najdôležitejších častí výstroja je prilba. Staručké kúsky nechajte odpočívať na čestnom mieste niekde v garáži, už dávno neposkytujú dostatočnú ochranu. Radšej siahnite po moderných, novodobých prilbách navrhnutých v „starom" dizajne. Sú nielen niekoľkonásobne bezpečnejšie, ale aj neporovnateľne komfortnejšie.

3637.jpg

MV AGUSTA RUSH 1000

Najväčšia dizajnová exkluzivita medzi naháčmi v roku 2020! MV Agusta sa rozhodla pustiť prototyp Rush do sériovej výroby. Najskôr ako limitku v počte 300 kusov.

TEST: KTM 390 ADVENTURE

Toto bol víkend! Rozkvitnuté májové lúky, ideálnych motorkárskych 20 stupňov a v rukách nová KTM 390 Adventure. Vedel som, že ma na asfalte určite nesklame. A dúfal som, že bude trošku použiteľná aj v teréne. Ale že bude mimo asfaltu až takáto zábavná, som vôbec netušil!

MOTODIEVČA - MONIKA & R6

Ak ste závislí na Instagrame, Moniku a jej Yamahu R6 určite musíte poznať. Ladybiker_R6 je celkom populárna na sociálnych sieťach nielen kvôli tomu, že je to pekná motokočka, ale aj kvôli svojim perfektným okruhovým schopnostiam.

TEST: YAMAHA TMAX TECH MAX

Exkluzívny model TMAX, ktorý ako jeden z prvých prišiel s odvážnym spojením praktického využitia skútra a výkonu športovej motorky, patrí od roku 2001 medzi stálice v ponuke značky Yamaha. Aby si udržal povesť kráľa maxiskútrov, japonský výrobca ho pravidelne modernizuje.S tou najnovšou inováciou prichádza práve teraz.

4849.jpg

SCRAMBLER CUSTOM RUMBLE

Scrambleristi všetkých krajín spojte sa! A oni sa spojili a už po tretíkrát vybrali najkrajší customový Scrambler súťaže Scrambler Custom Rumble, ktorú aj tento rok zorganizovala talianska Ducati pre všetkých domácich aj profesionálnych úpravcov motocyklov.

5253.jpg

CFMOTO 650GT

Prívlastok GT zvykne označovať turistické motocykle väčších rozmerov, s honosnejšou výbavou, objemnejším motorom a z toho vyplývajúcou vyššou cifrou na cenovke. No objavovať kúty našej krajiny, ale aj vzdialenejšie destinácie chcú aj skromnejší mototuristi, ktorí nechcú za motorku utratiť mnohé tísícky eur. Našťastie aj pre nich sú tu riešenia a značka CFMOTO rozšírila ich ponuku novinkou s názvom 650GT.

ČIERNA HORA V ZIME - DURMITOR V SNEHU

Už nejaký ten rok som plánoval výlet v zimnom období k pobrežiu Chorvátska, ktoré poznám len z letných dovoleniek a bol som zvedavý na život mimo letného chaosu, preplnených letovísk atakmer neznesiteľného tepla. Okrem návštevy prímorských oblastí som do programu zaradil aj výstup na dobre známu motorkársku destináciu - Durmitor.

TEST: INDIAN ROADMASTER DARK HORSE

Pri pohľade na luxusný krížnik ciest z produkcie najstaršej americkej motocyklovej značky Indian sa človeku akosi svojvoľne vynárajú úvahy o potrebe aspoň na čas sa vymaniť zo šedi každodennej reality. S modelom Roadmaster Dark Horse, ktorý je zhmotnením slávnej histórie, ale aj túžby po slobode a cestovaní, si môžete naplno vychutnať pôžitok z bezstarostnej jazdy, keď vnímate len okolitú krajinu a dunenie veľkého dvojvalca.

6263.jpg

NASTAVENIE PRUŽENIA HUSQVARNA FC 250

Minule sme sa pozreli na nastavenie SAG-u, teda ponorenia zadného tlmiča motocykla. Tentokrát si podrobnejšie rozoberieme ďalšie nastavenie pružiacich komponentov, konkrétne úpravy kompresie - Compression a odskoku – Rebound na prednej vidlici i zadnom tlmiči.

TEST: GAS GAS TXT RACING 300

Na jednej strane som sa veľmi tešil, no na druhej aj dosť obával - na môj prvý kontakt v živote s trialovou motorkou. Na prívese naložený Gas Gas TXT Racing 300 modelového roku 2021 a v hlave hromada otázok. Budem na tom vedieť jazdiť, budem to vedieť využiť a hlavne bude ma to jazdenie postojačky vôbec baviť?

7071.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre