Can-Am zbrojí do terénu

V americkom Dallas-e sa konal BRP Club, na ktorom sa zúčastnilo 2391 ľudí 66 národností zo 47 krajín. Týmto zástupcom koncernu BRP z celého sveta boli prezentované novinky pre rok 2018. Samozrejme, nechýbali medzi nimi ani terénne špeciály Can-Am.

Can-Am zbrojí do terénu
Smart-Lok

Pre trakciu na najvyššej úrovni a na zdolanie najnáročnejšieho terénu prichádza nová technológia Smart-Lok. Skutočný plne uzamykateľný predný diferenciál s elektronicky ovládanými automatickými režimami alebo jednoduchým stlačením tlačidla, ktoré ponúka prednastavené, inteligentné kalibrácie pre váš typ jazdy. Vďaka použitiu viacerých vstupných zdrojov "inteligentný režim" okamžite zablokuje správne zaťaženie v správnom momente.

Can-Am Maverick X3 X-RC

Označenie RC je skratkou výrazu Rock Climber, čo znamená špeciál prispôsobený na „šplhanie" po skalách. Stavia predovšetkým na novom systéme Smart-Lok, ktorý poskytuje najlepšiu možnú trakciu aj v náročnom teréne a na skalách. K dispozícii budú dve výkonové verzie – pre skromnejších to bude 121 koní, náročnejší jazdci budú môžu osedlať X-RC s výkonom až 172 koní.

rc1.jpg
rc2.jpg

Can-Am Maverick Trail

Maverick s prívlastkom Trail je úplne nový model – ide o historicky prvé side by side od Can-Am, ktoré má šírku len 50 palcov (127 cm). Pre lepšiu predstavu, je to zhruba rovnako, prípadne o pár cm viac, ako klasická štvorkolka. Hlavnou výhodou tohto riešenia je teda obratnosť v členitom teréne – v hustých lesoch, na úzkych cestičkách a podobne. Trail bude k dispozícii s dvoma motormi – v oboch prípadoch to budú véčkové dvojvalce Rotax. Menší, 800 ccm agregát produkuje 51 koní, väčší 1000 ccm motor má výkon až 75 k. Výrobca udáva, že až 125 druhov doplnkov bude k dispozícii hneď od začiatku predaja tohto stroja. Pre nás v Európe je nemenej dôležitá skutočnosť, že sa očakáva aj EU homologácia, takže hurá do terénu, ale aj hurá na cesty!

maverick-trail.jpg
maverick-trail1.jpg

Can-Am Traxter X-MR

Pracovné side by side s názvom Traxter dostalo posilu v podobe verzie X-MR. Tí, ktorí sa v skratkách značky Can-Am orientujú už správne predpokladajú, že ide o „bahenný" špeciál. Traxter X-MR je do náročných blatistých podmienok prispôsobený nielen pneumatikami, ale dobrý záber kolies zabezpečuje aj uzamykateľný diferenciál Smart-Lok. Pre možnosť brodenia nechýba ani vysoko vyvedené sanie – „šnorchel".

traxter-xmr.jpg
traxter-xmr1.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre