Can-Am dobyl tohtoročný Dakar

Už tretí rok po sebe poráža spoločnosť BRP so svojimi terénnymi vozidlami Can-Am konkurenciu na renomovanej Rely Dakar, najnáročnejších pretekoch na svete. Okrem víťazstva v kategórii side-by-side prekročili vozidlá Can-Am cieľovú pásku na prvých 20 pozíciách, čím dominovali v súťaži od štartu po cieľ.

Can-Am dobyl tohtoročný Dakar

Spoločnosť BRP je známa svojimi vynikajúcimi inováciami produktov, ich výkonnosťou a spoľahlivosťou a preto si jazdci na celom svete vyberajú terénne vozidlá Can-Am, ak potrebujú spôsob jazdy, ktorý je drsnejší, ak pracujú tvrdšie na ranči alebo ak sú to pretekári, ktorí posúvajú hranice človeka a stroja. Modelový rad Can-Am Maverick je navrhnutý od jazdca nadol tak, aby zlepšil tieto obmedzenia, čo sa prejavilo nedávno na Rely Dakar 2020 počas vyčerpávajúcich 9 000 km v 12-denných pretekoch v saudskoarabskej púšti. Táto rely priťahuje najlepších jazdcov a tímy z celého sveta, pretekajú na nej najpôsobivejšie dostupné terénne vozidlá. A vozidlá Can-Am splnili túto úlohu, fungovali neuveriteľne dobre a prekonávali drsné podmienky počas celej súťaže.

brp1.jpg
Can-Am dominuje v kategórii side-by-side

• Prvé miesto. Casey Currie (Kalifornia, USA) a spolujazdec Sean Berriman (Las Vegas, USA) z tímu Monster Energy Can-Am sa dostali na prvé miesto, keď vyhrali o 39 minút.

• Vymetá pódium. Vozidlá Can-Am končia na 1., 2. a 3. mieste druhý rok po sebe.

• 20 z 20. Vozidlá Can-Am prekračujú cieľovú pásku na všetkých prvých 20 pozíciách.

• Celková dominancia. 29 z prvých 31 finišujúcich posádok jazdilo na vozidlách Can-Am.

Can-Am znovu dominuje v najnáročnejších pretekoch na svete a tak si upevňuje pozíciu výberovej značky pre používanie v teréne.

brp2.jpg

„Je neuveriteľné, priniesť domov víťazstvo v tomto šampionáte pre môj tím, vrátane ľudí z Can-Am," povedal Currie. „Tejto práci sa venovalo veľa úsilia a naše vozidlo Can-Am Maverick X rs bolo riadne zviera. Kombinácia výkonnosti, spoľahlivosti a ovládania je presne to, čo je potrebné, aby konkurovalo tým najlepším a vyhralo. Každý, kto chce dosiahnuť špičkový výkon 一 víkendoví aj profesonálni pretekári 一 potrebuje jazdiť na vozidle Can-Am." Ďalšími členmi globálneho pretekárskeho tímu Monster Energy Can-Am sú okrem Currieho aj Reinaldo Varela (Brazília), ktorý skončil na 9. mieste, a Gerard Farres (Španielsko), ktorý skončil na 11. mieste. Všetci traja sú úspešní pretekári, pričom Currie je najmladší zo skupiny. Pretekal ešte len na svojej druhej Rely Dakar. Minulý rok skončil štvrtý a stal sa tak najúspešnejším nováčikom tohto ročníka. „Terénne vozidlá Can-Am naďalej potvrdzujú svoju dominanciu vo všetkých podmienkach na svete a stále nespomaľujeme," povedal Marc R. Lacroix, riaditeľ pre marketing Ski-Doo, Sea-Doo a Can-Am ORV a športový marketing BRP. „Od pretekania alebo víkendového rútenia sa okolo dún po jazdu alebo búranie obmedzení pri práci na zemi alebo pri love... Celý modelový rad Can-Am je vybudovaný tak, aby vyčnieval nad konkurenciou." V septembri roku 2015 prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti BRP Jose Boisjolii sľúbil, že počas štyroch rokov odhalí každých šesť mesiacov nové side-by-side vozidlo Can-Am. Odvtedy Can-Am vzala toto odvetvie útokom. Modelový rad Can-Am Maverick bol súčasťou tohto plánu a táto značka neskôr prerástla modelovým radom Can-Am Defender vozidiel side-by-side svoje zameranie na úžitkovo-rekreačné účely. Can-Am Defender je navrhnutý tak, aby zlepšil život poľovníkom a majiteľom pozemkov, ktorí potrebujú na svoju prácu silný stroj, ale tiež potrebujú jazdu, ktorá je schopná zabezpečiť neuveriteľné zážitky s priateľmi a rodinou. Viac informácií o kompletnom modelovom rade terénnych vozidiel Can-Am pre rok 2020 spolu s podrobnými technickými informáciami a parametrami výrobkov nájdete na stránke https://can-am.brp.com/off-road/.

brp5.jpg

Zdroj: TS BRP

Buďte s nami v kontakte

Komentáre