Buell je späť

Značka Buell ožíva! Tentokrát už bez originálneho tvorcu menom Erik Buell, no s rovnako veľkým nadšením na tvorbu športových motocyklov Made in USA. Máme sa na čo tešiť!

Buell je späť

Keď v roku 1983 založil bývalý inžinier z továrne Harley-Davidson svoju novú rovnomennú značku Buell, nemal to vôbec ľahké, pretože sa v klasickej Amerike snažil o stavbu novodobých športových motocyklov. No v roku 1993 už s podporou továrne Harley-Davidson a od roku 2003 kompletne pod krídlami továrne už bol Buell na výslní. Až kým v roku 2009 Harley neukončil produkciu týchto krásnych, technicky zaujímavých, no jednoznačne nerentabilných motocyklov, ktorých bolo vyrobených celkovo len 136,923 kusov.

buell-motorcycles-2021.jpg

Samotný Erik Buell následne založil svoju novú značku EBR (Erik Buell Racing), no aj tú neskôr odpredal a začal sa venovať vývoju elektrických superbike motocyklov FUELL. Teraz však vlastníci značky EBR kúpili od továrne Harley-Davidson značku Buell a tak Buell znova ožíva. Už bez Erika, no jednoznačne sa tešíme, že by táto legendárna značka nemusela zostať len v histórii, ale mohla mať aj svetlejšiu budúcnosť. Nový Buell zároveň pomocou svojej prvej vizualizácie naznačil, že sa chce venovať predovšetkým vývoju superbike motocyklov, no podľa oficiálnej správy by do roku 2024 chceli postaviť až 10 nových modelov, prevažne však športového zamerania.

buell-motorcycles-2021.jpg
buell-motorcycles-2021.jpeg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre