ARC VECTOR už čoskoro

Elektromobilita zažíva veľký rozmach a svet dvoch kolies nie je výnimkou. Už o pár dní vyjde na svetlo sveta ďalšia novinka. Na výstave Eicma v utorok 6. novembra odhalí britská značka ARC svoje dielo menom Vector.

ARC VECTOR už čoskoro

Spoločnosť ARC má sídlo v britskom Coventry, kde je silná tradícia automobilizmu. Tak prečo to neskúsiť aj s dvoma kolesami? To si povedal aj zakladateľ Mark Truman, ktorý má v spomínanom automobilovom sektore bohaté skúsenosti. Okrem iného pracoval v Jaguar-Land Rover, kde mal na starosti oddelenie, v ktorom z naoko bláznivých myšlienok vytvárali využiteľné zlepšováky, no veľa skúseností získal aj na poste hlavného inžiniera v MotoGP tíme. Trumanov tím na projekte elektrickej motorky pracoval uplynulé dva roky, pričom samotná ARC VEHICLE Ltd. vznikla pred rokom a pol.

Britský výrobca uvádza, že predstaví prvý plne elektrický café racer s HMI (Human-Machine-Interface). Za touto skratkou sa skrýva prepracované prepojenie stroja s človekom. Bude to vraj niečo, čo navždy zmení celý svet motocyklov. Stroj menom Vector nie je len vysoko výkonný elektromobil, ale vraj aj najčistejší a najbezpečnejší motocykel na cestách.

Technických podrobností zatiaľ veľa nevieme, ale samotný pohľad na motorku naznačuje, že dizajnéri sa nechali inšpirovať budúcnosťou a podobne je na tom aj technika. Motocykel je postavený z vysoko kvalitných materiálov. Tento stroj určite nebude „ľudovka" na každodenné dochádzanie do práce so zámerom šetriť výdavky na palivo. ARC Vector je ručne skladaný motocykel s kvalitnými komponentami vrátane karbónového monokokového rámu. Spomínaný HMI systém počíta s použitím motorky v kombinácii s originálnou prilbou ARC Zenith a bundou Origin, pričom stroj sa so svojim pánom spája práve prostredníctvom nich. Bunda je nielen vybavená chráničmi, ale má zabudované aj rôzne hmatové, či zvukové komponenty. Motorka vás napríklad upozorní na hroziace nebezpečenstvo zavibrovaním v oblasti ramien. Alebo si môžete z niekoľkých módov vybrať ten s názvom Euphoric a prehrávať si za jazdy hudbu priamo „do tela" – podobne ako keď cítite dunenie basov niekde na koncerte a hudba vám ide doslova „pod kožu". V prilbe je zasa zabudovaný HUD (Head Up Display), takže všetky potrebné informácie, napríklad aktuálnu rýchlosť, máte priamo pred očami a nemusíte zrak odtrhnúť od cesty pred vami.

Výkon, dojazd a ďalšie dôležité parametre vrátane ceny tohto klenotu predstaví spoločnosť ARC Vehicle už o pár dní, konkrétne 6. novembra na výstave Eicma v Miláne. Výrobca dodáva, že s prémiovým produktom sa budú spájať aj prémiové služby a prepracovaný zákaznícky servis.

arc-teaser-release.jpg





Buďte s nami v kontakte

Komentáre