Ako na akumulátor?

Počas sezóny, keď často jazdíte, pravdepodobne si ani nespomeniete, že vaša motorka má nejaký akumulátor. Mali by ste však naň myslieť aspoň teraz v zime...

Ako na akumulátor?

Nie je ničím výnimočným, keď na jar prídete k motorke a štartér „ani neťukne", prípadne sa len lenivo dva-trikrát pretočí a koniec. Neklamný znak toho, že akumulátoru došli „sily". Spravidla by stačilo venovať mu mimo sezóny pár minút starostlivosti a všetko mohlo byť v poriadku.

Alebo ďalšia situácia. Asi každý motorkár jazdí aj na aute. Aj tu sa môže stať, že s poklesom teplôt je štartovanie čoraz ťažšie, až jedno mrazivé ráno nenaštartujete vôbec. Nízke teploty doslova vysávajú z akumulátora život, svoje urobí aj väčšia spotreba, keď častejšie zapínate vyhrievanie skla, zrkadiel, volantu, či sedačiek. Zvýšená spotreba energie, naviac často dopĺňaná jazdami na krátke vzdialenosti, kedy sa akumulátor nestihne dobiť, to sa zákonite musí odraziť aj na stave batérie.

Riešenia sú dve:

1. Rozhodne nič nepokazíte kúpou kvalitnej nabíjačky.

Inteligentné prístroje zvládajú nabíjanie viacerých typov akumulátorov, poradia si s maličkými batériami do motoriek, ale aj veľkokapacitnými aku používanými v autách. Rozhodne sa oplatí pred zimou a niekoľkokrát počas zimy dať akumulátory nabiť a doslova ich tým „obnoviť". Je to tá najlepšia prevencia pred nepríjemným prekvapením v podobe nenaštartovania vozidla, ale aj prevencia pred zničením akumulátora tým, že bude dlhodobo vybitý (napríklad počas zimnej odstávky motocykla). V neposlednom rade dokáže byť kvalitná nabíjačka nielen prevenciou, ale aj poslednou záchranou, keď v niektorých prípadoch dokáže „oživiť" aj hlboko vybité akumulátory.

NÁŠ TIP:
OptiMate PRO S

Optimate PRO S 12V / 1A - 2A - 4A je profesionálna automatická nabíjačka od značky TECMATE. Slúži pre nabíjanie olovených bezúdržbových, Super MF, VRLA aj prístrojových akumulátorov kapacity 5Ah - 100Ah. Optimate PRO-S dokáže nielen bateriu nabiť, ale aj oživiť hlboko vybité akumulátory, otestovať stav batérie a udržiavať ju trvalo v nabitom stave. Optimate PRO-S môže byť trvale pripojený k akumulátoru. Samozrejmosťou je chrana proti skratu a prepólovaniu, LED signalizácia, či široký výber rôzneho príslušenstva. Vhod príde aj voľba nabíjacieho prúdu 1A, 2A alebo 4A.

Akciová cena: 159 eur

optimate-pro-s.jpg

2. Druhým, radikálnejším, ale niekedy tiež nevyhnutným riešením je nový akumulátor.

Pokiaľ všetko funguje ako má, možno ani netušíte, koľko všelijakých druhov a typov akumulátorov je v ponuke. Nebude na škodu obrátiť sa na špecializovaného predajcu, ktorý má široký sortiment rôznych batérií a naviac vám dokáže poradiť, ktorý model bude pre vašu motorku najvhodnejší. Zväčša je viacero možností, akumulátory sa líšia mnohými parametrami, nielen tými „elektrickými", ale napríklad aj vonkajšími rozmermi, hmotnosťou, životnosťou a v neposlednom rade cenou. Kvalifikovaná rada teda určite príde vhod.

aku.jpg


K renomovaným firmám na našom trhu, ktoré sa zaoberajú akumulátormi, nabíjačkami a všetkým okolo toho patrí spoločnosť Micronix. Dlhoročné skúsenosti a školený personál sú zárukou toho, že vyberiete také riešenie, ktoré bude najviac vyhovovať vašej motorke, či napríklad aj automobilu elektromotoru na člne, či napríklad aj elektromotorke, či štvorkolke vašich detí a v neposlednom rade bude vyhovovať aj vašej peňaženke. Nie vždy je to zdanlivo najlacnejšie riešenie aj najvýhodnejšie. V prípade drahších produktov spravidla získavate väčšiu kapacitu, menšiu hmotnosť, či dlhšiu životnosť. Takže drahšie riešenie vás môže stáť nielen menej starostí, ale v konečnom dôsledku aj menej peňazí.

Za nabíjačkou, či akumulátorom nemusíte nikam chodiť, poradiť sa môžete telefonicky, či prostredníctvom e-mailu a všetko pohodlne nakúpite cez e-shop na eshop.micronix.sk. Pri nákupe nad 35 eur máte teraz naviac dopravu zadarmo.

logo.png

MICRONIX spol. s r.o.

Jegorovova 14036/37 (Areál Fatra)

974 01 Banská Bystrica

(GPS: N48,73954 - E 19,17265)

tel.: 00421 48 472 5700

e-mail: micronix@micronix.sk


Obchodná kancelária Bratislava

Púchovská 8 - budova ASV

831 06 Bratislava

(GPS: N48.212570 - E17.160648)

tel.: 00421 905 982 737

e-mail: bratislava@micronix.sk




Buďte s nami v kontakte

Komentáre