AFRICA ECO RACE 2019 JE V CIELI

V nedeľu 13. januára 2019 na pri jazere Lac Rosse v senegalskom Dakare vyvrcholila rally AFRICA ECO RACE 2019. Po 12.etapách medzi motocyklami zvíťazil Alessandro Botturi z Talianska pred Nórom Andersom Ullevalseterom a tretím Simonom Agazzim, taktiež z Talianska. Ján Zaťko obsadil v absolútnom poradí krásne 9.miesto a triedu 450+ dokonca vyhral. Martin Benko, po technických problémoch v 9.etape a následnom reštarte a s tým spojenou penalizáciou skončil na 14.mieste.

AFRICA ECO RACE 2019 JE V CIELI

Prakticky za pretekalo už len včera. V poradí 11. etapa začala priamo v bivaku 218km dlhou časovkou a pokračovala 338 km presunom po spevnených cestách. Rozlúčka so zvláštnou a magickou Mauretániou bola, ako inak, výsostne piesková s dvomi dunovými poľami. Maťo s Janom si držali štandard a prešli časovkou bez väčších problémov. Meraný úsek bol veľmi rýchly, víťaz Ullevalseter zajazdil priemer brutálnych 120 km/h! Maťo na 8. mieste zaostal 16:33min. Ján Zaťko prišiel až v etape síce až na 17. mieste, ale našťastie mu 9. miesto celkovo zostalo.

124880v.jpg

Po dojazde sa pretekári aj sprievodné vozidlá presunuli do Senegalu. Posledná časovka jazdená v Mauretánii, má každoročne menšiu nádielku kilometrov. To aby potom pretekári stihli prejazd národným parkom s močarinami, následne prekročenie hranice Senegalu a príchod do bivaku pri meste St. Luis pred zotmením.

Martin Benko v sobotu po príchode do Senegalu: „Pozdravujem zo Senegalu! Po mesiaci som si dal prvé pivo. Rýchla etapa s troškou mäkkých dún, len som si tak pobafkal pre radosť. (Ale maximálka bola 165.) Asi tak ôsmy. Potom katastrofálny presun po mauretánskych cestách a šup do Senegalu. Ráno presun k Lac Rose asi 250 km, potom 22 km meraných po pláži a okolo jazera a hotovo."

benko3.jpg

Prvé vyjadrenia v cieli rally od Zuzany Nováčkovej z tímu Jána Zaťka: „Je to tu!! Sme v cieli náročných pretekov Africa Eco Race a Jančí opäť predviedol neuveriteľný výkon. V celkovom poradí obsadil 9.miesto a vyhral triedu 450+."

zako.jpg

Gratulujeme našim obom jazdcom!

Bližšie info a viac fotografii v následnej tlaćovej správe k podujatiu.

Kompletné výsledky: https://2019.africarace-live.com/fichiers/classement.php?type_clt=overall&lang=fr

benko3.jpg
124880v.jpg
benko.jpg
benko2.jpg
zako2.jpg
zako.jpg
zarko.jpg

Zdroj: smf.sk

Buďte s nami v kontakte

Komentáre