55. Zlatá prilba SNP v nedeľu 26.8.2018 od 13:30 hod

Leto je stále v plnom prúde, teploty sa šplhajú k maximám v tomto období, a aj napriek tomu sa prázdniny pomaličky, ale isto blížia k svojmu záveru. Tento ročník Zlatej prilby SNP nie je úplne na konci prázdnin, školáci budú mať ešte týždeň voľna po zlatej prilbe, ale termín zlatej prilby je aj tento rok tradične poslednú augustovú nedeľu, čo je 26.8.2018. Tradičný začiatok tohto najstaršieho a najpopulárnejšieho plochodrážneho podujatia je naplánovaný na 13:30 hod.

55. Zlatá prilba SNP v nedeľu 26.8.2018 od 13:30 hod

Termín tohtoročnej zlatej prilby je z hľadiska termínových kolízií kontrastný, pre divákov ktorí radi navštevujú letecké dni na Sliači je vhodný, lebo obe tieto podujatia nie sú v jeden deň, zabezpečenie tradičného zoskoku parašutistov je jednoduchšie, lebo bude „voľné nebo" a nebude sa musieť voliť náhradná letecká trasa.

Avšak z hľadiska účasti jazdcov je to bohužiaľ zložitejšie. Minulý rok v termíne zlatej prilby už poľská liga poznala finálových účastníkov, čo tento rok neplatí a presne v termíne zlatej prilby sa v Poľsku jazdí liga, čo znamená že množstvo jazdcov z viacerých krajín, ktorí by mohli zasiahnuť aj do bojov v Žarnovici nemôže prísť. Presne tento prípad je aj Martin Vaculík, ktorý na 55. Zlatej prilbe SNP neprepíše históriu, lebo si plní svoje povinnosti v poľskej lige a bude pomáhať svojmu klubu v čo najlepších výsledkoch. A tak aktuálnu zlatú prilbu, o ktorú sa bude súťažiť druhý rok, si dá na hlavu nový majiteľ, ktorý sa stane minimálne na rok novým víťazom tohto prestížneho slovenského podujatia.

Podujatie, ktoré tradične organizuje Automotoklub Plochá dráha Žarnovica, má slávnostný začiatok naplánovaný, ako sme Vás už informovali o 13:30 hod. Ešte pred tým je o 12 hod. plánovaný tréning, ktorý nie je pre jazdcov povinný.

Lístky je možné si zakúpiť aj v predpredaji so zľavou a ešte sú k dispozícií aj na starú tribúnu. Pričom počet lístkov na tribúnu je limitovaný jej kapacitou a tak ak máte záujem o toto miesto na sedenie, tak neváhajte a zašlite objednávku. Bližšie informácie nájdete v sekcii predpredaj, alebo na nasledujúcom odkaze: http://www.speedway.sk/?q=node/79.

Ale už prejdime k doteraz známej štartovnej listine 55. Zlatej prilby SNP, ktorá sa uskutoční ako sme už uvádzali v nedeľu 26. augusta o 13.30 hodine a obsahuje 20 mien jazdcov z deviatich krajín. Veríme, že prezentovaná štartovná listina sa nebude musieť meniť a že si v nej nájde každý toho svojho favorita.

Štartovná listina – 55. ZLATÁ PRILBA SNP podľa štátov. Podrobnejšie informácie o jednotlivých účastníkoch Vám budeme prinášať v nasledujúcich článkoch.

Česká republika:

Holub Zdeněk, Krčmář Eduard, Mikel Patrik, Smetana Ondřej, Škurla Michal

Dánsko:

Bjerre Lasse, Rex Mathias

Maďarsko:

Magosi Norbert

Nemecko:

Mauer Steven

Poľsko:

Borczuch Eryk, Konieczny Przemyslaw

Slovinsko:

Ivačič Matic, Štojs Denis

Taliansko:

Castagna Paco, Milanesse Alessandro

Ukrajina:

Melničuk Stanislav

Slovensko:

Mihálik Ján, Pacalaj David, Tomka Michal, Valkovič Jakub

Príďte aj vy povzbudiť toho svojho favorita k tým najlepším výsledkom.

Za podporu vopred ďakuje organizátor podujatia: Automotoklub Plochá dráha Žarnovica

Zdroj: speedway.sk

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre